Babutsa Biyografisi, Albümleri ve Resimleri
Kategori: Eğlence ve Hobi
İsmini kaktüste yetişen dikenli bir meyva olan Babutsa’dan alan grup, Londra’da yaşayan Soner, Ali ve Peri adlı üç Türk müzisyenden oluşmaktadır.
Farklı müzik türlerini bir arada kullandıkları “London Calling” isimli 12 şarkıdan oluşan ilk albümleri 2009 yılında piyasaya sürülmüştür.
Londara’da yaşıyan 3 türk tarafından ortaya çıkan bir grup, Soner, Ali, Peri adlı üç türk genci tüm müzik bilgilerini deneyimlerini ortaya koyarak, eski yavru vatana ait parçaları aldılar ve kendi yorumlarını ekleyip hayatınıza renk katacak bu albümü ortaya çıkardılar.
Albümde aslında farklı müzik tarzlarını bir projede karşımıza çıkarıyor, pop, fantezi, rock, blues, regy, rum ezgilerini taşıyan albümde 12 şarkı yer alıyor.
Albümün ilk Klibi Ali tarafından seslendirilen “Yanayım Yanayım” adlı şarkıya yönetmen Yavuz Özkan tarafından Ortaköy’de tarihi bir binada çekildi. Albümde farklı tarzların hedef alınması sebebiyle 2. klibte Peri tarafından seslendirilen ve Türkiye’de herkesin sevdiği bir parça olan, düzenlemesi blues formatında yapılan tabii ki gene Yavuz Özkan tarafından “Köprüden Geçemedim”e çekildi.
Albümleri
01. Güzelim
02. Neler Geldi Başıma
03. Gariban
04. Yanayım Yanayım
05. Gençlik Böyle Geçer (Ekatomiria)
06. Mehmedim
07. Bir Birilerine
08. Köprüden Geçemedim
09. Mutlu Ol
10. Babutsa
11. Zeytinden Aşımsın (Mendil)
12. Ararım Sororım Seni
13. Yanayım Yanayım (Burak Yeter 2009 Remix)