Kanguru

Kangurugiller (Macropodidae) ailesini oluşturan 47 keseli memeli türüne verilen ortak ad. Tümü Avustralya ana karasında yaşayan, 47 dolayında türü vardır. Postu boz renkte ve yumuşaktır. Uzunlukları, türlere göre 20 cm’den 2,5 m’ye kadar değişir. İnce ve güçlü arka bacaklarıyla kolaylıkla sıçrayabilirler. Kaydedilen en uzun sıçrayış 14 m’dir. Kangurular, saatte 50 km hızla koşabilirler. Önlerindeki kesede yavrularını taşırlar. Otçuldurlar. İri yırtıcı kuşlar, sürüngenler ve insanlar düşmanlarıdır.