Gorgoda Nedir? Kimdir?

Keklik

Genellikle daha ufak yapılı olan türleri bıldırcın, daha iri olanları ise keklik olarak adlandırılır. Batı Trakya’dan Orta Asya’ya kadar olan bölgede yaşayan, kınalı keklik 33 cm. uzunluğundadır. Vücudunun yan tarafları beyaz, öbür bölümleri bozdur. Yanlarındaki beyaz bölgelerde siyah ve kahverengi bantlar vardır. Bitkisel besinleri yer. Dişisi, çalı çırpıdan yapılmış yuvaya, 9-4 arası yumurta bırakır. Ülkemizin […]

Çil Keklik
Çil Keklik

Genellikle daha ufak yapılı olan türleri bıldırcın, daha iri olanları ise keklik olarak adlandırılır. Batı Trakya’dan Orta Asya’ya kadar olan bölgede yaşayan, kınalı keklik 33 cm. uzunluğundadır. Vücudunun yan tarafları beyaz, öbür bölümleri bozdur. Yanlarındaki beyaz bölgelerde siyah ve kahverengi bantlar vardır. Bitkisel besinleri yer. Dişisi, çalı çırpıdan yapılmış yuvaya, 9-4 arası yumurta bırakır. Ülkemizin bütün bölgelerinde yerli kuş olarak yaşar.

Çil keklik Avrupa’da, Batı ve Orta Asya’da yaşar. Uzunluğu 30 cm’dir. Yüzü pas kızılı, kanatları ve sırtı kahverengi, öbür bölümleri bozdur. Bu türünün dişisi, yuvaya 8-20 arası yumurta bırakır. Ülkemizde, Orta Anadolu ve Trakya bölgelerinde yaşar. Büyük ölçüde bitkisel besinlerle, bazen de böcek ve kurtçuklarla beslenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Kim ne dedi?

    1. Cok bilgi almis oldum cok Tesekurllar

    En son eklenen yazılar

    Gorgoda © 2025