Cok bilgi almis oldum cok Tesekurllar
Bu metod 1920 yılında BURGHART tarafından tavsiye edilmiş ve 1921 yılında Almanya ‘da geniş ölçüde kullanılmaya başlanmıştır. Telefon , Telgraf ve elektrik direklerinde çürüme tehlikesinin fazla olduğu 1 metrelik kısma uygulanmaktadır. Alet bir kızak tertibatı üzerinde hareket eden ve manivela kolu olan uçunda yassı (kobra yılanının diline benzeyen ) bir iğne bulunan küçük bir emprenye […]
Bu metod 1920 yılında BURGHART tarafından tavsiye edilmiş ve 1921 yılında Almanya ‘da geniş ölçüde kullanılmaya başlanmıştır. Telefon , Telgraf ve elektrik direklerinde çürüme tehlikesinin fazla olduğu 1 metrelik kısma uygulanmaktadır. Alet bir kızak tertibatı üzerinde hareket eden ve manivela kolu olan uçunda yassı (kobra yılanının diline benzeyen ) bir iğne bulunan küçük bir emprenye deposuna sahiptir. Bu alet zincir ile direğe bağlanır. Manivela kolunun aşağıya hareketi ile uçta bulunan yassı iğne lifleri aralıyarak 40-80 mm, bir derinliğe erişir. Kolun tekrar yukarıya kalkması ile iğne içerisindeki boşluktan 3-5 kg/m3 emprenye maddesi ağacın içerisine akar. İğne çekildiğinde aralanan lifler tekrar eski durumuna gelirler. 10 mt. boyunda ve 16 cm. çapındaki direğin 1 mt. lik alt kısmına 100-140 delik açılarak emprenye işlemi tamamlanır.
Bu metod yeni kesilmiş ağaç direklerde de başarılı sonuç vermektedir. Ancak uygulama zaman alıcı pahalıdır. Bu metodda genellikle emprenye maddesi olarak bulamaç halinde %54 sodyum klorür + %22 Dinitrofenol +%21 Anhidrid pentoksit +%3 katkı maddeleri kullanılmaktadır. Bu yöntemlerle emprenye edilen direklerin ömrü 15-20 yıl uzatılabilmektedir.
Yazı etiketi: Ağaç işleri, Emprenye, Emprenye yöntemleri
Kategori: Nedir?
Cok bilgi almis oldum cok Tesekurllar
Kötü
Yeter ki bi muhatab bulayım para ikinçi plan alacak türkiye ilgilenen varmı bilgi edinmek iştiyorum
Bende almak iştiyorum Fiyatı. Nasıl alacam türkiye bayi varmı
2021-2022 Türk Dili ve Edebiyatı 10. Sınıf yıllık planını paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler
Gorgoda © 2025