Cok bilgi almis oldum cok Tesekurllar
Okul Öncesi Eğitimde Animasyon Etkinliklerinde Kullanılan Yöntem ve Teknikler Okul öncesi eğitimde kullanılacak animasyon etkinliklerinde, basitten zora doğru ilkesine göre yaparak ve yaşayarak öğrenme yöntemi temel alınmalıdır. Yaparak ve yaşayarak öğrenme yöntemi; çocuk merkezli bir yöntem olduğundan animasyon etkinliklerinde çocuk ön planda tutulur. Animasyonlarda farklı rollere yer verilip hayali oyunlar kullanılsa da oyunlarda oynanan herhangi […]
Okul Öncesi Eğitimde Animasyon Etkinliklerinde Kullanılan Yöntem ve Teknikler
Okul öncesi eğitimde kullanılacak animasyon etkinliklerinde, basitten zora doğru ilkesine göre yaparak ve yaşayarak öğrenme yöntemi temel alınmalıdır.
Yaparak ve yaşayarak öğrenme yöntemi; çocuk merkezli bir yöntem olduğundan animasyon etkinliklerinde çocuk ön planda tutulur. Animasyonlarda farklı rollere yer verilip hayali oyunlar kullanılsa da oyunlarda oynanan herhangi bir durum, olay ya da nesne gerçek olmasa da etkinliğin kendisi gerçek bir yaşantıdır. Çocuklar, gerçek yaşamda karşılaşabilecekleri sosyal deneyimleri kurgularlar, olay, durum ve olaylar arası ilişkileri gözler, inceler, araştırır ve sonuçlar çıkarır. Bu ilişkileri tekrar tekrar deneyerek ve araştırarak bulurlar.
Aktif öğrenme yöntemi; çocuk merkezli olan ve animasyon etkinliklerinde kullanılabilecek bir diğer yöntem de aktif öğrenme yöntemidir. Oyun oynarken, doğaçlama yaparken, yeni fikirler üretirken, rol oynarken davranışsal olarak aktif katılımları gerekmektedir. Bu nedenle animasyon çocukların duygularını, düş gücünü kullanabilmesini sağlayan yönüyle aktif öğretim yöntemlerinden birisidir. Çocuklar bu yöntemle izlemekten çok pratik yapma, alternatif durumları değerlendirme, risk alma ve sorumluluklarının farkına varma gibi kazanımlar elde ederler. Çocukların etkinliklere aktif katılımlarını sağlamak için güdülenme gerekmektedir. Çocuklarda var olan merak duygusu da öğrenmede doğal bir güdüleyici faktördür. Merakı uyandırılan çocuklar etkinliklere daha aktif ve istekli katılırlar.
İş birliğine dayalı öğrenme; kul öncesi animasyon etkinliklerinin uygulanmasında kullanılabilecek diğer bir yöntem de iş birlikçi öğrenme yöntemidir. İş birliğine dayalı öğrenme, birlikte çalışma sırasında farklı yeteneklerde olan çocuklar birbirlerine yardımcı olarak öğrenirler. Gruptaki çocuklar birbirlerini etkileyerek öğrenmeye güdülenirler. Çocuklar bu yöntemle dünyayı diğer çocukların bakış açısından görmeye başlar ve duygularını ifade etme becerileri gelişir.
Yazı etiketi: Animasyon çalışmaları, Çocuk gelişimi ve eğitimi, Okul öncesi
Kategori: Nedir?
Cok bilgi almis oldum cok Tesekurllar
Kötü
Yeter ki bi muhatab bulayım para ikinçi plan alacak türkiye ilgilenen varmı bilgi edinmek iştiyorum
Bende almak iştiyorum Fiyatı. Nasıl alacam türkiye bayi varmı
2021-2022 Türk Dili ve Edebiyatı 10. Sınıf yıllık planını paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler
Gorgoda © 2025