Olumlu İletişim, Mutlu Birey ve Toplum

Olumlu İletişim, Mutlu Birey ve Toplum
Olumlu İletişim, Mutlu Birey ve Toplum

Olumlu iletişimi başlatmak zor değildir. Sabahları uyandığımızda aile üyelerimize, okula gittiğimizde karşılaştığımız insanlara selam vermek, onların hâl ve hatırlarını sormak olumlu iletişimi başlatmanın en kolay yoludur. Aynı durum her yerde geçerlidir. Bize gösterilen saygıya ve sevgiye karşılık vermek, samimi davranışlar sergilemek iletişimin olumlu bir şekilde sürdürülmesi için önemlidir. Toplumdaki insanların yaş, toplumsal rol gibi niteliklerini göz önünde bulundurarak davranışlarımızı ayarlayabiliriz.

Ayrıca “Nasıl ve ne anladım?” “Kendimi nasıl hissediyorum?” “Benden ne isteniyor?” “Ben ne istiyorum?” sorularına verilecek yeterli cevaplar, olumlu iletişimi devam ettirme yolunda atılmış önemli adımlardır.

Belirli bir sosyal çevre içinde yaşayan insanlar, farkında olsunlar veya olmasınlar birbirleriyle iletişim hâlindedirler. Sağlıklı iletişim becerilerinin geliştirilmediği toplumlarda sorunları çözümlemek için başlatılan iletişim çatışmaya da dönüşebilir.

Ortak paylaşımlar iletişimin olumlu bir şekilde devamına katkı sağlar. Sosyal etkinliklere katılmak, topluma faydalı işler yapmak ve yeni insanlarla tanışmak bu konuda bize fırsatlar sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir