Gorgoda Nedir? Kimdir?

Penguen

Penguengillerden, Güney Kutbu’nda yaşayan, sırtı kara, göğsü ak, iyi yüzen, deniz hayvanlarıyla beslenen, kısa kanatlı deniz kuşu. Penguenler uçamazlar ve karada güçlükle hareket ederler; ancak yüzme ve dalma becerileri çok […]

PenguenPenguengillerden, Güney Kutbu’nda yaşayan, sırtı kara, göğsü ak, iyi yüzen, deniz hayvanlarıyla beslenen, kısa kanatlı deniz kuşu. Penguenler uçamazlar ve karada güçlükle hareket ederler; ancak yüzme ve dalma becerileri çok gelişmiştir. Birey sayısı yüz binlere ulaşabilen büyük topluluklar hâlinde yaşayan penguen sürüleri, beslenmek için denize açılır ve haftalarca denizde kalırlar.

Koloni hâlinde üreyen penguenler, her yıl aynı yuva yerine gelir ve eski eşleriyle buluşurlar. Dişi yumurtladıktan sonra denize çıkarak 10-20 gün beslenir. Geride bıraktığı 1 ya da 2 yumurtayı erkek ısıtır. Daha sonra dişi dönünce erkek beslenmek üzere denize çıkar. Erişkinler biraz büyüyen yavruları, yırtıcılardan korumak ve ısı kaybını azaltmak amacıyla, kreş denen büyük topluluklar hâlinde bir araya getirir. Kreşin başında birkaç erişkin bekler.

Yazı etiketi: , , ,

Kategori: Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Gorgoda © 2021