Cok bilgi almis oldum cok Tesekurllar
Projenin adı : Pet Şişe Bahçesi Projenin amacı : Bu proje ile beslenmede kullanılan soğan, maydanoz, vb. bazı yeşilliklerin gündelik şehir yaşantısı içinde bahçe ihtiyacı olmadan organik olarak yetiştirilmesini sağlamaktır. Giriş : Gündelik hayatta kullandığımız ve atık duruma getirdiğimiz malzemelerle ev ekonomisine ve organik beslenme ile sağlığımıza katkı sağlayabiliriz. Bunun için su ihtiyacımızı karşılamada kullandığımız […]
Projenin adı : Pet Şişe Bahçesi
Projenin amacı : Bu proje ile beslenmede kullanılan soğan, maydanoz, vb. bazı yeşilliklerin gündelik şehir yaşantısı içinde bahçe ihtiyacı olmadan organik olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.
Giriş : Gündelik hayatta kullandığımız ve atık duruma getirdiğimiz malzemelerle ev ekonomisine ve organik beslenme ile sağlığımıza katkı sağlayabiliriz. Bunun için su ihtiyacımızı karşılamada kullandığımız pet şişelerin atık kaplarını kullanabiliriz.
Atık durumda olan pet şişelerin üzerine büyütmek istediğimiz sebze veya bitkinin tohumlarını yerleştirebilmek için pencereler açıyoruz.
Daha sonra içerisini marketlerde ve çiçekçilerde bulabileceğimiz çiçek toprağıyla veya dışarıdan bulabileceğimiz temiz toprak ile dolduruyoruz.
Toprak ile dolum işlemini gerçekleştirdikten sonra tohumları açmış olduğumuz pencerelerden şişenin içindeki toprağa yerleştiriyoruz.
Toprak doldurma ve tohum ekme işleminden sonra sulama düzeneğini kuruyoruz. Sulama düzeneği için önce büyük şişenin altına 1 veya 2 kadar delik açıyoruz. Daha sonra küçük pet şişenin kapağını ve hava akışı için alt kısmını ince bir çivi yardımı ile deliyoruz. Bu küçük delik tohumların ihtiyaç duyduğu suyu yavaş yavaş damlayarak karşılamak için kullanılacak.
Daha sonra küçük pet şişeyi kapağı aşağıya gelecek şekilde büyük şişenin ağzına yerleştiriyoruz. Böylelikle pet şişe bahçe projemiz tamamlanmış oluyor.
Bulgular : Pet şişe bahçesi projesi genellikle her ortamda rahatça yetişebilecek bitki ve sebzelerde işe yarıyor. Bu nedenle soğan, maydanoz, semizotu vb. bitki ve sebzelerin kullanılması daha uygun olacaktır. Damlama için kullanılan küçük pet şişe sulama kolaylığı sağlıyor. Normal sulama şişenin ağzının küçük ve içinin toprak olması nedeniyle rahatlıkla yapılamıyor.
Teşekkür : Bu projede bana yardımlarını esirgemeyen başta annem olmak üzere aileme, öğretmenime ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Kaynakça : İnternet
Özet : Evde kullanmayıp attığımız bazı materyaller ile hem geri dönüşüme katkı sağlamış oluyoruz hem zirai tarım ilaçları ile yetişen bitki ve sebzeleri yemeyerek sağlıklı besleniyoruz.
Yazı etiketi: Eğitim öğretim, Okul, Projeler
Kategori: Nedir?
Cok bilgi almis oldum cok Tesekurllar
Kötü
Yeter ki bi muhatab bulayım para ikinçi plan alacak türkiye ilgilenen varmı bilgi edinmek iştiyorum
Bende almak iştiyorum Fiyatı. Nasıl alacam türkiye bayi varmı
2021-2022 Türk Dili ve Edebiyatı 10. Sınıf yıllık planını paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler
Gorgoda © 2025