"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yaban Kedisi

Yaban KedisiFelidae familyasından Avrasya’ya özgü etçil memeli türü. Evcil kediye benzemekle birlikte bacakları daha uzun, başı daha iri ve yassı, kalın kuyruğu kısa ve yuvarlak uçludur. Avrasya yaban kedisi yalnız yaşar ve geceleri avlanır. Kuşlar ve küçük memelilerle beslenir. Dişiler genelde yılda bir kez gebe kalırlar. 68 gün süren gebelik döneminin ardından 6-8 yavru verirler. Yaban kedileri evcil kedilerle çiftleşip melez döller verebilir.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 2 =

Başvuru Kaynakları