"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yetkili Makam Kararı ile Türk Vatandaşlığının Kazanılması

nüfusGenel Olarak Vatandaşlığa Alınma

Kanunun 6 tıncı maddesi uyarınca aşağıdaki şartları taşıyan yabancılar Bakanlar Kurulu kararı ile Türk Vatandaşlığına alınabilirler.
Vatandaşlığa alınmasını isteyen kişi,
  1. Kendi Milli Kanununa, vatansız ise Türk Kanununa göre reşit olmalıdır.
  2. Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye’de 5 yıl ikamet etmiş olmalıdır.
  3. Türkiye’de yerleşmeye karar verdiğini davranışı ile teyit etmiş olmalıdır.
  4. İyi ahlak sahibi olmalıdır.
  5. Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden hastalığı bulunmamalıdır.
  6. Yeteri kadar Türkçe konuşabilmelidir.
  7. Türkiye’de kendisinin ve geçimi ile yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelire veya mesleğe sahip olmalıdır.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başvuru Kaynakları

Pin It on Pinterest