Gorgoda Nedir? Kimdir?

Afrika Menekşesi

Afrika menekşeleri genelde ev içerisinde, saksılarda yetiştirilen bir süs bitkisidir. Mor, pembe ve beyaz renkli çeşitleri vardır. Anavatanı Afrikâ’dır. Afrika menekşelerinin gövdesi yoktur, yaprakları diğer bitkiler gibi gövdesinden değil köklerinden yukarıya doğru toprağın altından çıkar. Çiçekleri de yaprakları gibi aynı şekilde köklerinden yukarıya doğru uzanan sapların ucunda açar. Afrika menekşeleri güneşi seven çiçeklerdir. Yalnız doğrudan […]

Afrika Menekşesi
Afrika Menekşesi

Afrika menekşeleri genelde ev içerisinde, saksılarda yetiştirilen bir süs bitkisidir. Mor, pembe ve beyaz renkli çeşitleri vardır. Anavatanı Afrikâ’dır. Afrika menekşelerinin gövdesi yoktur, yaprakları diğer bitkiler gibi gövdesinden değil köklerinden yukarıya doğru toprağın altından çıkar. Çiçekleri de yaprakları gibi aynı şekilde köklerinden yukarıya doğru uzanan sapların ucunda açar. Afrika menekşeleri güneşi seven çiçeklerdir. Yalnız doğrudan güne ışığına maruz kalmaları iyi değildir.

Bu bitki oldukça hassas bakım gerektirir. Düzenli bir şekilde bakımı yapılmalı ve aynı şekilde sulanmasına özen gösterilmelidir. Bu bitkiyi çoğaltmak için yapraklarından yararlanılabilir. köküyle birlikte bir yaprak alınarak çoğaltma yapılabilir. Gerektiği şekilde özen gösterilerek bakılırsa devamlı olarak çiçek açabilir.

Toprak İsteği : Bahçe toprağı, yaprak çürüntüsü, funda toprağı ve bir miktar dişli nehir kumu karışımıdır.
Su İsteği : Nisbi rutubeti bol yerleri severler. Yazın bol su isterler. Kışın toprak rutubeti azaltıldığı gibi, su nisbeti de azaltılmalıdır.
Isı İsteği : En iyi ısı 16 C olmakla birlikte, gece 13 C, gündüz 21 C ısıda cok güzel gelişirler.
Işık İsteği : Yarı gölge veya hafif güneşli yerleri severler.Direkt güneşten hoşlanmazlar. Koyu gölge, yaprak saplarının uzamasına neden olur.
Gübrelenmesi : 5-10. aylar arasında haftada bir kez 2-3 gr azotça zengin karışık gübre 1 lt suda eritilerek verilir.

Fazla güneşli yerlerdeki bitkilerde yaprak sararmaları ile birlikte çiçeklenme olur. Saksı kenarlarına değen yaprak sapları çürür. Bunun için saksı kenarlarına kalaylı kağıt kaplamak gerekir.

Yazı etiketi: ,

Kategori: Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Mısır dedi ki:

    Çok güzel bir çiçek

Kim ne dedi?

  1. Cok bilgi almis oldum cok Tesekurllar

En son eklenen yazılar

Gorgoda © 2025